Worki do sezonowania MIX A-VAC
Zawartość zestawu:
- 2 x worek 200 x 300 mm - do porcji: 1-2 kg mięsa
- 2 x worek 250 x 550 mm - do porcji: 2-5 kg mięsa
Worki 400 x 700 do sezonowania wołowiny (8-11 kg)
W zestawie 4 worki (400 x 700 mm)
Porcja dedykowana do woreczka: 8-11 kg
Worki 250 x 400 do sezonowania (1,5 - 4 kg)
W zestawie 4 worki o rozmiarze 250 x 400 mm
Dedykowana porcja do woreczka: 1,5 - 4 kg mięsa
Worki 250 x 550 do sezonowania (2 - 5 kg)
W zestawie 4 worki o rozmiarze 250 x 550 mm
Dedykowana porcja do woreczka: 2-5 kg mięsa
Worki 300 x 600 mm do sezonowania (5 - 8 kg)
W zestawie 4 worki o rozmiarze 300 x 600 mm
Dedykowana porcja do woreczka: 5-8 kg mięsa
Folia w rękawie 30 cm x 3 m do sezonowania
W opakowaniu 1 rolka folii 30 cm x 3 m do samodzielnego docinania
Specjalistyczne woreczki membranowe A-VAC
Seria worków próżniowych A-VAC powstała z myślą o samodzielnym dojrzewaniu mięsa w domowej lodówce. Jest to możliwe za sprawą specjalnej folii membranowej, która odprowadza wilgoć z wnętrza opakowania. Do prawidłowego procesu, niezbędne jest wykorzystanie pakowarki próżniowej, z pomocą której należy zamknąć woreczek z mięsem. Postępując zgodnie z instrukcją i zapewniając nieco wolnej przestrzeni w lodówce, rozpoczynamy proces uszlachetniania kawałka mięsa, które już wkrótce zyska idealną kruchość, doskonały smak i aromat.
Jak długo należy dojrzewać mięso w workach A-VAC?
Czas dojrzewania wołowiny powinien zamknąć się w przedziale 14 - 28 dni. W tym czasie zachodzą procesy odpowiedzialne za kruszenie i uszlachetnienie mięsa.
Które worki do dojrzewania wybrać?
Folia A-VAC oferowana jest w kilku rozmiarach worków, w zależności od wielkości porcji dojrzewanego mięsa. Zestaw obejmuje zazwyczaj 4 sztuki worka. Najbardziej popularnym rozwiązaniem jest MIX woreczków, który doskonale sprawdza się na starcie naszej kulinarnej przygody. Oprócz gotowych worków, marka A-VAC ma do zaproponowania folię z rolki, dzięki której możliwe jest samodzielne docinanie odpowiadającej nam długości.