Worki do dojrzewania mięsa

Zawartość zestawu:

  • 2 x worek 200 x 300 mm - do porcji: 1-2 kg mięsa
  • 2 x worek 250 x 550 mm - do porcji: 2-5 kg mięsa
- opinie:
67,50 zł

Specjalistyczne woreczki membranowe A-VAC

Seria worków próżniowych A-VAC powstała z myślą o samodzielnym dojrzewaniu mięsa w domowej lodówce. Jest to możliwe za sprawą specjalnej folii membranowej, która odprowadza wilgoć z wnętrza opakowania. Do prawidłowego procesu, niezbędne jest wykorzystanie pakowarki próżniowej, z pomocą której należy zamknąć woreczek z mięsem. Postępując zgodnie z instrukcją i zapewniając nieco wolnej przestrzeni w lodówce, rozpoczynamy proces uszlachetniania kawałka mięsa, które już wkrótce zyska idealną kruchość, doskonały smak i aromat.

Jak długo należy dojrzewać mięso w workach A-VAC?

Czas dojrzewania wołowiny powinien zamknąć się w przedziale 14 - 28 dni. W tym czasie zachodzą procesy odpowiedzialne za kruszenie i uszlachetnienie mięsa.

Które worki do dojrzewania wybrać?

Folia A-VAC oferowana jest w kilku rozmiarach worków, w zależności od wielkości porcji dojrzewanego mięsa. Zestaw obejmuje zazwyczaj 4 sztuki worka. Najbardziej popularnym rozwiązaniem jest MIX woreczków, który doskonale sprawdza się na starcie naszej kulinarnej przygody. Oprócz gotowych worków, marka A-VAC ma do zaproponowania folię z rolki, dzięki której możliwe jest samodzielne docinanie odpowiadającej nam długości.