Pakiet BioStarter wspomagający sezonowanie wołowiny na sucho
Opakowanie: 6 x 10 g
Termin ważności partii: 25.07.2024 r.
Termin ważności partii: 25.07.2024 r.
BioStarter to potwierdzone naukowo rozwiązanie wspierające proces dojrzewania wołowiny na sucho. Wykorzystanie kultur starterowych na mięsie, przeznaczonym do sezonowania, przynosi liczne korzyści dla technologii. Najważniejszymi zaletami zastosowania produktu jest zwiększenie bezpieczeństwa zachodzących procesów, przyspieszenie ich (z 28 do 21 dni) oraz wyższa powtarzalność doskonałych rezultatów.
Obecność kultur starterowych wspiera proces dojrzewania wołowiny, przeprowadzany w przeznaczonych do tego celu urządzeniach (np. DRY AGER). Aplikacja produktu wymaga wykonania roztworu z użyciem BioStartera, który po 24 godzinach jest gotowy do naniesienia na powierzchnie mięsa. Zapraszamy do skorzystania z Pakietu Startowego, obejmującego 6 porcji produktu. W przypadku zapotrzebowania dla większych partii surowca, zapraszamy do kontaktu.
Projekt współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Tango-IV-C/0005/2019-00: Opracowanie biostarterów wspomagających dojrzewanie mięsa wołowego na sucho.