Pakiet BioStarter wspomagający sezonowanie wołowiny na sucho
Metody płatności
Koszty dostawy
Polityka prywatności
Innowacyjne wsparcie technologii dojrzewania na sucho
Bezpieczne kultury starterowe zostały opracowane z myślą o wspieraniu procesów dojrzewania wołowiny na sucho. Zastosowanie BioStarterów wpływa korzystnie na powtarzalność rezultatów, wyższe bezpieczeństwo i co ważne - przyspieszenie procesów zachodzących w mięsie wołowym. Skrócenie czasu dojrzewania to realna korzyść, jaką osiągamy dzięki wykorzystaniu kultur starterowych na mięsie przeznaczonym do sezonowania.
Kto i dlaczego powinien korzystać z BioStarterów?
BioStarter to rozwiązanie, po które może sięgnąć każdy kto podejmuje się samodzielnego dojrzewania mięsa wołowego za pomocą przeznaczonych do tego celu szaf typu DRY AGER. Aplikacja kultur starterowych na posiadanym mięsie jest niezwykle prosta i przynosi szereg ważnych korzyści.
- Ograniczenie ryzyka rozwoju niepożądanych mikroorganizmów.
- Łatwiejsze osiąganie powtarzalności rezultatów dojrzewania.
- Przyspieszenie procesu dojrzewania i skrócenie potrzebnego czasu z 28 do 21 dni.
- Podniesienie walorów smakowych.
- Odczuwalnie lepsza kruchość mięsa.
PAKIET STARTOWY
Jeśli chcesz zastosować / wypróbować BioStarter - zamów pakiet startowy. Składa się on z 6 saszetek po 10 g każda. Całe opakowanie (60 g) wystarcza na ok. 20 kg mięsa.
Sposób przygotowania:
- Po otworzeniu saszetki, cały produkt (10 g) należy rozpuścić w 80 ml (1/3 szklanki) przegotowanej i ostudzonej wody.
- Pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej na ok. 24 godziny (do pobudzenia wzrostu).
- Rozprowadzić na powierzchni mięsa, przeznaczonego do dojrzewania na sucho w specjalistycznych urządzeniach.
- Produkt (10 g) powinien starczyć na pokrycie przynajmniej 3 kg wołowiny.
Zainteresowanych stosowaniem BioStarterów na większą skalę, zapraszamy do kontaktu.
- Projekt współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Tango-IV-C/0005/2019-00: Opracowanie biostarterów wspomagających dojrzewanie mięsa wołowego na sucho.