Worki do sezonowania MIX A-VAC
Zawartość zestawu:
- 2 x worek 200 x 300 mm - do porcji: 1-2 kg mięsa
- 2 x worek 250 x 550 mm - do porcji: 2-5 kg mięsa
Metody płatności
Koszty dostawy
Polityka prywatności
Worki próżniowe membranowe A-vac do sezonowania wołowiny
Worki przeznaczone do dojrzewania mięsa metodą na sucho w domowych warunkach, we własnej lodówce. Tradycyjna metoda sezonowania pozwala doskonale uszlachetnić wołowinę, nadając jej odpowiednią kruchość, smak, kolor i aromat.
Jak dojrzewać wołowinę w woreczkach A-vac? Mięso należy spakować próżniowo w woreczku A-vac zgodnie z załączoną instrukcją obsługi. Tak zapakowaną wołowinę przechowujemy w zwykłej lodówce w temperaturze ok. 3°C przez okres 3-4 tygodni, zapewniając jej odpowiednią ilość miejsca i przepływu powietrza. Rozmiar woreczków: 2 x (200 x 300 mm) - dla porcji o wadze 1-2 kg 2 x (250 x 550 mm) - dla porcji o wadze 2-5 kg Ilość w zestawie: 4 szt. Woreczki posiadają datę ważności.