Folia do dojrzewania mięsa - docinaj ile potrzebujesz!
Folia w rękawie to elastyczne rozwiązanie, umożliwiające docinanie woreczków o różnej długości. Jej specjalna membranowa budowa pozwala na przeprowadzenie procesu dojrzewania mięsa w zwykłej domowej lodówce. Dzieje się tak dzięki możliwości odprowadzenia wilgoci z wnętrza opakowania. Celem sezonowania mięsa jest osiągnięcie doskonałej kruchości, smaku i aromatu.
Jak dojrzewać wołowinę w woreczkach A-vac?
Mięso należy spakować próżniowo w przygotowanym woreczku A-vac, zgodnie z załączoną instrukcją obsługi. Tak zapakowaną wołowinę przechowujemy w zwykłej lodówce w temperaturze ok. 3°C przez okres 3-4 tygodni, zapewniając jej odpowiednią ilość miejsca i przepływu powietrza.
Rozmiar woreczków: indywidualny
Folia posiada datę ważności.