Folia w rękawie 30 cm x 3 m do sezonowania

W opakowaniu 1 rolka folii 30 cm x 3 m do samodzielnego docinania

Dowiedz się więcej →
109,00 zł

 

Metody płatności

 

Koszty dostawy

 

Polityka prywatności

Folia w rękawie 30 cm x 3 m do sezonowania
  • Folia w rękawie 30 cm x 3 m do sezonowania
  • Mięso zamknięte w folii do dojrzewania A-VAC
  • Mięso po dojrzewania w folii A-VAC
  • Zamykanie mięsa próżniowo
  • Folia membranowa do dojrzewania mięsa A-VAC

Folia do dojrzewania mięsa - docinaj ile potrzebujesz!

Folia w rękawie to elastyczne rozwiązanie, umożliwiające docinanie woreczków o różnej długości. Jej specjalna membranowa budowa pozwala na przeprowadzenie procesu dojrzewania mięsa w zwykłej domowej lodówce. Dzieje się tak dzięki możliwości odprowadzenia wilgoci z wnętrza opakowania. Celem sezonowania mięsa jest osiągnięcie doskonałej kruchości, smaku i aromatu.

Jak dojrzewać wołowinę w woreczkach A-vac?

Mięso należy spakować próżniowo w przygotowanym woreczku A-vac, zgodnie z załączoną instrukcją obsługi. Tak zapakowaną wołowinę przechowujemy w zwykłej lodówce w temperaturze ok. 3°C przez okres 3-4 tygodni, zapewniając jej odpowiednią ilość miejsca i przepływu powietrza.

Rozmiar woreczków: indywidualny

Folia posiada datę ważności.

Polecamy:

67,50 zł

Zawartość zestawu:

  • 2 x worek 200 x 300 mm - do porcji: 1-2 kg mięsa
  • 2 x worek 250 x 550 mm - do porcji: 2-5 kg mięsa
- opinie: