Beefer w Dzikiej Kuchni Jakuba Wolskiego
Jakub Wolski, uczestnik 6 edycji programu Hell’s Kitchen, użytkował Beefera w swojej „Dzikiej kuchni” podczas Targów Łowiectwa, Strzelectwa i Rekreacji Hubertus EXPO 2018 w Warszawie. Stoisko „Dzikiej kuchni” gościło tłumy odwiedzających, zachęconych wyśmienitym zapachem oraz postacią świetnego kucharza, Jakuba Wolskiego. Tematem przewodnim stały się genialne, bo zarówno smaczne, jak i zdrowe, burgery z dziczyzny. Mięso przyrządzone w piekielnie gorącym wnętrzu Beefera, smakowało po prostu wybornie, a dzięki błyskawicznej obróbce, dzikie burgery mogły powstawać o wiele szybciej...
Chwila dla wołowiny
Obok dziczyzny, która stanowiła najważniejszy punkt programu, nie mogło zabraknąć akcentu dla steków z wołowiny. Doskonale wysezonowane mięso w technologii dojrzewania na sucho, trafiło na ruszt Beefera, gdzie panowała ekstremalnie wysoka temperatura 800 stopni. Wynikiem beefowania stały się perfekcyjne steki o skarmelizowanej powierzchni i soczystym wnętrzu.
Beefer XL Chef to model grilla gastronomicznego, który doskonale sprawdza się nie tylko stacjonarnie w restauracji, ale także podczas wszelkich kulinarnych wydarzeń i związanych z tym wyjazdów. Jego właściwości pozwalają na wygodny transport oraz szybką i wydajną pracę, uwieńczoną kulinarnym sukcesem.