Sous Vide Cyrkulator LX.20
Metody płatności
Koszty dostawy
Polityka prywatności
Cyrkulator Sous Vide LX.20, przeznaczony do użytku domowego, pozwala osiągać efekty kulinarne rodem z najlepszych restauracji. Prosty i wygodny w użytkowaniu z własnym naczyniem lub specjalną wanną. Cyrkulator precyzyjnie reguluje temperaturę i utrzymuje ją równomiernie w całym garnku.
Charakterystyka:
- Precyzyjna temperatura, regulowana z dokładnością do +/- 0.1°C
- Odpowiedni do stosowania zarówno z okrągłymi, jak i prostokątnymi naczyniami
- Prosta obsługa wraz z czytelnym panelem sterowania
- Śmigło cyrkulacyjne zapewnia stałą temperaturę w całym naczyniu
- Świetny stosunek ceny do jakości
Szczegóły techniczne:
- Moc: 1200W
- Wymiary [wys. x szer.]: 31 x 5,5 cm
- Dokładność: +/- 0.1°C
- Model wodoodporny (IPX7)
- Uchwyt pokryty gumą, co umożliwia wygodne trzymanie urządzenia
- Kolor: antracytowy
- Timer: do 99 h 59 min
- Zakres temperatury: od 0 do +90°C
- Odpowiednia ilość wody w naczyniu: od 5 do 20 litrów
- System ochrony zabezpiecza przed pracą na sucho
- Wyświetlacz dotykowy LCD
- Gwarancja: 2 lata
Na czym polega gotowanie sous vide?
Zapewnienie optymalnych warunków gotowania - właściwej temperatury i czasu pozwala na osiągnięcie wyjątkowych efektów kulinarnych. Parametry te bywają różne dla różnych artykułów spożywczych, a sam czas może być zależny od wielkości porcji. Wszelkie potrzebne informacje znajdują się w instrukcji obsługi cyrkulatora. Dlaczego warto?
- Potrawy gotowane próżniowo są soczyste i delikatne. Mięso równomiernie przyrządzone na całym swoim przekroju.
- Zamknięcie próżniowe chroni przed utratą aromatu i smaku, które podczas tradycyjnego gotowania wydostają się w dużej mierze do wody
- Niższa temperatura przy dłuższym czasie obróbki chroni witaminy i składniki odżywcze.
- Zapachy, które nie zawsze bywają korzystne, nie rozprzestrzeniają się po całym domu, jak to bywa w tradycyjnej metodzie gotowania.
- Naturalne soki pozostają w potrawie, dzięki czemu nie musimy używać dużej ilości przypraw i ziół.
- Metoda ta pozwala osiągać powtarzalne efekty kulinarne, zawsze tak samo dobre!