Sous Vide Cyrkulator LX.20

749,00 zł

 

Metody płatności

 

Koszty dostawy

 

Polityka prywatności

Sous Vide Cyrkulator LX.20
  • Sous Vide Cyrkulator LX.20
  • Cyrkuator do gotowania sous vide
  • Cyrkulator zanurzeniowy
  • Wanna sous vide

Cyrkulator Sous Vide LX.20, przeznaczony do użytku domowego, pozwala osiągać efekty kulinarne rodem z najlepszych restauracji. Prosty i wygodny w użytkowaniu z własnym naczyniem lub specjalną wanną. Cyrkulator precyzyjnie reguluje temperaturę i utrzymuje ją równomiernie w całym garnku.

Charakterystyka:

  • Precyzyjna temperatura, regulowana z dokładnością do +/- 0.1°C
  • Odpowiedni do stosowania zarówno z okrągłymi, jak i prostokątnymi naczyniami
  • Prosta obsługa wraz z czytelnym panelem sterowania
  • Śmigło cyrkulacyjne zapewnia stałą temperaturę w całym naczyniu
  • Świetny stosunek ceny do jakości

Szczegóły techniczne:

  • Moc: 1200W
  • Wymiary [wys. x szer.]: 31 x 5,5 cm
  • Dokładność: +/- 0.1°C
  • Model wodoodporny (IPX7)
  • Uchwyt pokryty gumą, co umożliwia wygodne trzymanie urządzenia
  • Kolor: antracytowy
  • Timer: do 99 h 59 min
  • Zakres temperatury: od 0 do +90°C
  • Odpowiednia ilość wody w naczyniu: od 5 do 20 litrów
  • System ochrony zabezpiecza przed pracą na sucho
  • Wyświetlacz dotykowy LCD
  • Gwarancja: 2 lata

Na czym polega gotowanie sous vide?

Zapewnienie optymalnych warunków gotowania - właściwej temperatury i czasu pozwala na osiągnięcie wyjątkowych efektów kulinarnych. Parametry te bywają różne dla różnych artykułów spożywczych, a sam czas może być zależny od wielkości porcji. Wszelkie potrzebne informacje znajdują się w instrukcji obsługi cyrkulatora. Dlaczego warto?

  • Potrawy gotowane próżniowo są soczyste i delikatne. Mięso równomiernie przyrządzone na całym swoim przekroju.
  • Zamknięcie próżniowe chroni przed utratą aromatu i smaku, które podczas tradycyjnego gotowania wydostają się w dużej mierze do wody
  • Niższa temperatura przy dłuższym czasie obróbki chroni witaminy i składniki odżywcze.
  • Zapachy, które nie zawsze bywają korzystne, nie rozprzestrzeniają się po całym domu, jak to bywa w tradycyjnej metodzie gotowania.
  • Naturalne soki pozostają w potrawie, dzięki czemu nie musimy używać dużej ilości przypraw i ziół.
  • Metoda ta pozwala osiągać powtarzalne efekty kulinarne, zawsze tak samo dobre!